Lenzen

OLYMPUS M.ZUIKO DIGITAL ED 60MM 1:2.8 MACRO

De camera heeft wisselbare lenzen.  

Hierdoor is het mogelijk om afhankelijk van het type duik dat je wenst te maken  je lens ook hieraan aan te passen. 

Voor macro fotografie gebruik ik de Olympus 60mm macro lens.  

Toestel gegevens

Een fantastische macro-lens met uitstekende kenmerken en specificaties voor zowel land- als onderwaterfotografie.
Met name het interne focussysteem (vaste lengte), de uitstekende lichtgevoeligheid (f2.8) en het spatwaterdichte ontwerp maken deze lens voor onderwaterfotografie extra interessant.

Met dit objectief op uw PEN of OM-D onderwatercamera kunt u van dichtbij foto’s maken op ware grootte (1:1)!

Wilt u graag macro-opnamen maken in een hoge resolutie met fraaie contrasten en heldere details? Met het M.ZUIKO DIGITAL ED 60 mm 1:2.8 macro-objectief is dat geen enkel probleem; dit objectief blinkt uit in beeldkwaliteit, veelzijdigheid en flexibiliteit. Doordat het een macro-objectief is, kunt u van dichtbij foto’s maken op ware grootte (1:1) en beschikt u over geweldige scherpstelmogelijkheden vanaf deze afstand tot oneindig. Het objectief is ontworpen met een ongekende precisie en bevat een intern scherpstelsysteem dat altijd voor een geweldige beeldkwaliteit zorgt, ongeacht of u macro’s, landschapsfoto’s of portretten maakt. Met het open diafragma maakt u mooie scherptediepte-effecten en laat u prachtig het contrast zien tussen haarscherpe details en fraaie bokeh-effecten. Behalve aan alle technologische mogelijkheden is ook veel aandacht besteed aan de buitenzijde met een stof- en spatwaterdichte behuizing en een speciale beschermende lenscoating. Met de focusschakelaar kunt u eenvoudig het scherpstelbereik aanpassen (0,19-0,4 m of 0,19 m-oneindig of 0,4-oneindig). En het speciale display toont de werkelijke scherpstelafstand voor een nog betere controle. Tot slot is het mogelijk om een automatische lenskap te bevestigen die u naar voor en achter kunt schuiven. Hiermee voorkomt u hinderlijke schitteringen en beschermt u de lens. 

Kenmerken

  • Snel diafragma van 1:2.8
  • Robuust en lichtgewicht ontwerp
  • Stof- en spatwaterdicht
  • Display voor opnameafstand en vergroting
  • Intern scherpstelsysteem en floating lenzen
  • Vaste bodylengte met intern focussysteem met MSC-mechanisme
  • Prettig fotograferen met de handmatige focus
  • Bokeh-effect
  • Systeemaccessoires voor macrofotografie

Brandpuntsafstand
Focusgebied 60 mm
Brandpuntsafstand gelijk aan 35mm 120 mm

Lensopbouw
Lens configuratie : 13 elementen / 10 groepen
HR-elementen: 2
ED-lenselementen: 1
E-HR-elementen: 1
Lens mechanisme: Inner-focus met screw-drive mechanisme
Kijkhoek: 20°
Kortste focus afstand: 0.19 m
Maximum afbeeldings vergroting: 1.0x (Micro Four Thirds) / 2.0x (bij een 35-mm camera)

Diafragma
Aantal diafragma bladen: 7 Cirkelvormig diafragma voor een natuurlijke vervaging van de achtergrond
Maximale lensopening: 1:2.8
Minimum diafragma: 1:22

Afmetingen
Filterdiameter: 46 mm
Afmetingen: 56 mm Ø, 82 mm
Gewicht: 185 g

OLYMPUS M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50MM 1:3.5-6.3 EZ ZWART

Wanneer ik niet van te voren kan bepalen of ik voornamelijk macro shots ga maken of er bestaat een kans op groter wild tegen te komen, dan neem ik de iets flexibelere Olympus 12-50mm lens met macro functie mee.

Dit is een allround lens waarmee ik dan zowel macro foto’s kan maken alsook groothoekfoto’s.

Zo is het mogelijk om op 1 duik zowel die schildpad of dolfijn als het naaktslakje te fotograferen.

Ik kan kiezen om gewoon van 12mm tot 50mm in te zoomen naargelang ik groothoek wil of een kleinere hoek.

Wanneer ik echt macro wil maken kan ik op deze lens een knopje omdraaien waardoor het ook meteen een 43mm macro lens wordt die lekker kortbij kan scherpstellen.  

Dit geeft iets meer flexibiliteit. Daarvoor offer je dan ietsje van kwaliteit op, maar dit is nagenoeg niet zichtbaar. 

Toestel gegevens

De M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50 mm 1:3.5-6.3 EZ (24-100 mm*) is ook een perfecte zoomlens voor filmopnamen. Het soepele en vrijwel geruisloze elektromagnetische zoommechanisme kent verschillende snelheden en biedt een ultrasnelle autofocus. Deze lens is ook zeer geschikt voor macro- en groothoekopnamen en heeft een instelbare L-Fn-knop: met één druk op de knop kunt u de AF tijdelijk onderdrukken om te voorkomen dat de camera scherpstelt op het verkeerde voorwerp.

Veelzijdige 4x standaardzoom
De zeer veelzijdige en allesomvattende OLYMPUS M.ZUIKO DIGITAL ED 12–50 mm 1:3.5–6.3 EZ (24-100 mm, 35-mm equivalent) is net zo geschikt voor groothoekopnamen als voor portretten en close-up macrofotografie. De kortste scherpstelafstand bedraagt slechts 20 cm vanaf de voorkant van de lens.

Snel en geruisloos zoommechanisme
Deze M.ZUIKO 12-50 mm lens beschikt over een flexibel zoomsysteem waarbij de gebruiker zelf kan kiezen of er gebruik wordt gemaakt van de elektronische of handmatige zoom. Bovendien kan de motor worden ingesteld op een vloeiende zoom met één van de drie variabele, elektronische snelheden met een geruisloze autofocus. Dit kan ook worden geregeld via OI.Share.

Stof- en spatwaterdicht.
Het maakt niet uit waar deze lens wordt gebruikt: de resultaten zijn altijd geweldig. Of u nu foto’s maakt op het strand of tijdens een boottochtje, dankzij de stof- en spatwaterdichte eigenschappen hoeft u zich nergens zorgen over te maken..

M.ZUIKO DIGITAL ED 8 MM 1:1.8 FISHEYE PRO

Voor  mijn groothoekbeelden maak ik gebruik van een Fisheye lens. Hiermee kan ik heel dicht op m’n onderwerp kruipen en toch enorm veel in beeld krijgen qua omgeving.  Zo heb ik een gezichtsveld van bijna 180 graden.

Toestel gegevens

Vergroot de creatieve mogelijkheden met het nieuwe M.ZUIKO DIGITAL ED 8 mm 1:1.8 fisheye PRO-objectief . Ontdek nieuwe opties en leg mooie momenten vast op een manier als nooit tevoren. De minimale scherpstelafstand van 2,5 cm vanaf de voorkant van de lens en het kleine diafragma maken dat je fraaie macro-opnamen kunt maken. Boeiende portretten, een prachtige sterrenhemel, fascinerende stadsgezichten – met het nieuwe fisheye objectief is het resultaat altijd geweldig. Zelfs professionele fotografen zijn onder de indruk van de geweldige beeldkwaliteit zonder enige vertekening. Dankzij de robuuste constructie kunt u dit objectief onder alle weersomstandigheden gebruiken voor prachtige natuuropnamen, en dankzij de geweldige macrofunctie zijn ook close-ups een fluitje van een cent.

 

Professionele beeldkwaliteit onder alle omstandigheden

Snelle autofocus

Stof-, spatwater- en koudebestendige constructie geschikt voor professioneel gebruik

ZERO-coating (Zuiko Extra-low Reflection Optical) voor verminderde reflectie

Geïntegreerde lenskap