Onderwaterhuis

Het onderwaterhuis​

Om de camera te kunnen meenemen onderwater hebben we een behuizing nodig die waterdicht is.

Ikzelf maak gebruik van het onderwaterhuis van Nauticam voor deze camera. 

De 5-assige beeldstabilisatie, 4K video tot 237Mbps  en de robuuste constructie zijn zomaar een aantal kenmerken waardoor je direct in de gaten hebt dat het om en serieuze camera gaat. 

Toestel gegevens

Nauticam onderwaterhuis
Het onderwaterhuis is compact zonder enige concessie op het gebied van ergonomie en bedieningsgemak. De geïntegreerde handvatten zorgen voor een stevige grip en zijn een comfortabele basis voor de bediening van de camera.

De ergonomische ontspanknop, de duim-hendel and de grote draaiknoppen zorgen voor hetzelfde comfort en bedieningsgemak als bij de grote Nauticam SLR behuizingen. De controls zijn gemakkelijk bedienbaar vanaf de handvatten, met voldoende onderlinge afstand, zodat alles zelfs op het gevoel bediend kan worden.

Dit is de sublieme ergonomie waar Nauticam voor staat! 
Het huis ziet er niet alleen goed uit, het is ook zeer robuust, klaar voor duizenden uren intensief gebruik. Het huis wordt gemaakt van hoogwaardig aluminum waardoor de behuizing met gemak tot 100 meter diepte kan worden gebruikt. Het plaatsen van de camera is een fluitje van een cent en de positionering van de o-ring in de achterwand vergemakkelijkt het onderhouden van de o-ring. Middels de dubbele optische aansluitingen kunnen externe flitsers door de FL-LM3 flitser van de camera worden aangestuurd. De behuizing is voorbereid voor de prachtige 45º en 180º viewfinders voor een nog beter zicht.

Geïntegreerd vacuüm monitoring en lek detectie systeem
Dit systeem zorgt samen met de optionele M14 vacuum valve voor een constante bewaking van de waterdichtheid van de behuizing. Een uniek systeem dat iedere onzekerheid wegneemt. Groen lciht betekent duiken maar!

Extra snel flitsen
De Olympus FL-LM3 flitser die met de E-M1 Mark II camera wordt meegeleverd is gelimiteerd tot 2-3 foto’s per seconden, zelfs met een lage handmatige flitskrachtinsteling. Voor bepaalde actie-situaties kan het wenselijk zijn om snel, continue te kunnen fotograferen. Met de optionele Nauticam Mini Flash Trigger (26306) kunnen externe flitsers optisch worden aangestuurd tot 10 beelden per seconde!  Deze trigger is wordt gevoegd door 2 eigen knoopcel baterrijen die voldoende capaciteit geven voor duizenden flitsen.
Mocht je externe flitsers elektrisch willen aansturen dan is ook dat mogelijk met de optionele Nikonos bulkhead.

Uitgebreid assortiment poorten
Het assortiment Nauticam poorten, fisheye, dome en vlak met N85 vatting is zeer uitgebreid waardoor alle populaire Micro Four Thirds lenzen onderwater optimaal ingezet kunnen worden. Van de 8mm fisheye t/m de 60mm macro!

 Met de Nauticam NA-EM1II behuizing haal je onderwater het maximale uit de fantastische Olympus E-M1 II camera. 

Specificaties:

  • Maximale diepte:  100m
  • Gewicht: 1.95 kg
  • Afmetingen: 305mm x 175mm x 116mm W x H x D (inclusief handvatten en mounting balls)