Liveaboard Brothers-Daedalus-Elphinstone

Blog

Egyptian-Flag
>> Egypte
>> El Guana

In juli van dit jaar ben ik uitgenodigd door vrienden om mee te gaan op een liveaboard in de Rode Zee in Egypte om daar eens op zoek te gaan naar haaien.

Aangezien ik nog nooit een haai in zijn natuurlijke omgeving had gezien, was ik er natuurlijk als de kippen bij om hierop in te gaan.

Het was een super week!!

We hadden het geluk om hamerhaaien van heel dichtbij te ontmoeten en Oceanische Witpunt haaien die zelfs nog dichterbij kwamen!

De allereerste ontmoeting met zo’n Oceanische Witpunt was onbeschrijfelijk!  Ze werden door Jacques Cousteau omschreven als de verantwoordelijken voor de meesten aanvallen op mensen, maar dat kon me niet afschrikken!  Al geef ik toe dat de eerste witpunt van zo’n 3m lang die op nog geen halve meter van m’n gezicht kwam gezwommen met die grote bek,  zorgde voor een enorme adrenaline boost!!

Ook hebben we een voshaai gezien en dan ook nog wat kleine rifhaaien…

Als kers op de taart hebben we ook meermaals een close-encounter gehad met de heel sierlijke manta roggen.

Met hun spanwijdte tot 7 meter en hierbij een gewicht van 3 ton, zijn dit zeker magische momenten om te koesteren!!  Als ze over je heen zwemmen lijkt het wel net of er een ufo overheen vliegt! Zalig gevoel! 😀

Ook hebben we natuurlijk nog verder het gebruikelijke leven gezien zoals schildpadden en de enorm mooie vissoorten die aan de koraalriffen vertoeven.

Top vakantie, en zeker voor herhaling vatbaar!!

Gallerij

Like this article?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter

Contact

Wil je meer informatie of een foto in hoge resolutie? 
Aarzel dan niet om mij te contacteren.